Newsletter

Événements à venir

No upcoming event!

Intro

De Belgische MMA federatie steunt al ettelijke jaren de strijd tegen doping. We hebben op regelmatige basis controle op onze evenementen, en er worden sancties toegepast bij positief resultaat.

U vindt hier ( http://www.dopinglijn.be) alle informatie over doping n België, de procedures, de de risico’s en gevolgen verbonden aan het al dan niet vrijwillig gebruik van deze producten.

Biuten de talrijke risico’s voor de gezondheid, is doping nemen niet meer en niet minder dan bedriegen, iets wat totaal niet strookt met de visie van een vechter die wij willen uitdragen. Wij zijn dus strikt in ons anti-doping beleid.

Sportmensen kunnen, net als iedere andere sterveling, ziek worden of genoodzaakt  zijn medicatie te nemen. Het kan evenwel gebeuren dat het geneesmiddel dat ze dienen te gebruiken, op de anti-dopinglijst staat. In dat geval kan er een toestemming verleend worden voor “therapeutisch gebruik” verleend worden om het desbetreffende geneesmiddel te kunnen gebruiken. Het is aan de sporter om dit aan de Federatie te signaleren.

Nuttige links:

Lijst verboden middelen:

http://www.dopinglijn.be/geneesmiddelen-supplementen-en-ttn/lijst-geneesmiddelen/

Officiële decreten :

  • 12 december 2012 :

Lijst van de verboden stoffen en methoden (treedt in werking op 1 januari 2013).

  • 19 oktober 2012

Besluit van de Vlaamse Regering houdende uitvoering van het decreet van 25 mei 2012 betreffende de preventie en bestrijding van doping in de sport.

  • 25 mei 2012

Decreet betreffende de preventie en bestrijding van doping in de sport.

  • 26 oktober 2011

Lijst van de verboden stoffen en methoden

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen