Newsletter

Événements à venir

No upcoming event!

Opleidingen

Vanaf dit jaar zal de BMMAF opleidingen voorzien voor het brevet instructeur MMA, niveau 1 (initiator). Dit is een eerste en noodzakelijke stap naar een pedagogische structurering van onze sport die ervoor zal zorgen dat elke beoefenaar zijn sport kan beoefenen binnen een kader, dat er ook voor zorgt dat de nieuwe beoefenaar de nodige technische kennis en kunde meekrijgt om zich te ontwikkelen tot amateur competiteur.

  

 

 

 mm

De inhoud is navenant, gezien de technische omvang van onze sport, maar dit zal enkel de erkenning en de waardering van het gehaalde brevet verhogen. Het is het eerste brevet in een serie van brevetten. Het Technisch Comité is momenteel bezig de inhoud van de volgende brevetten samen te stellen, en zal de eerste examens voor dit brevet in maart 2012 organiseren.
Er zullen hiertoe stages georganiseerd worden door de federatie, maar door de diverse aangesloten clubs. Er wordt naarstig gewerkt aan pedagogisch materiaal (syllabus, presentaties, videos) dat weldra beschikbaar zal zijn. U kan op de hoogte blijven van onze activiteiten door de website regelmatig te consulteren, en aarzel zeker niet ons te verwittigen als u zelf een stage organiseert.

Deze activiteiten zijn toegankelijk voor elk aangesloten lid, zowel beoefenaar als leraar. We hopen het brevet verplicht te maken voor iedereen die les wenst te geven in MMA.

Het brevet heeft verschillende doelen:

  • het technisch niveau van elke deelnemer verhogen, vermits de stages toegankelijk zijn voor elke beoefenaar
  • een kwaliteitsvol onderricht stimuleren in elke aangesloten club
  • het publiek een lijst van clubs aanbieden, waar op verantwoorde wijze de sport beoefend wordt
  • een kans te bieden aan leraars/beoefenaars van andere disciplines, die hun kennis willen uitbreiden, en die zich in MMA willen verdiepen
  • een gezonde sportbeleving in een gezonde structuur aanbieden


 We moedigen iedereen aan zijn eigen technische expertise te ontwikkelen, ons aanbod biedt een basis aan waar elk verder mee kan 'spelen', lees zich in verdiepen Maar we zijn er zeker van dat u met meer kennis en inzicht na elke opleiding naar huis zult keren. Op die manier willen we ook een gezonde samenwerking op poten zetten.

De inhoud van het eerste brevet is grosso modo 

  • worstelen voor MMA: het ontwikkelen van worstel-reflexen, het naar de grond halen van de tegenstander op diverse manieren
  • striking: aanleren van alle toegestane stoten, ontwikkelen van reacties, reflexen, ontwijken, combinaties, ...
  • grondgevecht: psychomotoriek op de grond, sweeps, submissions, controle, situaties die in elk gevecht wel terugkomen
  • fysieke voorbereidingen: basisprincipes, structuur van een training, preventie, ...
 

Andere stages in petto:
- scheidsrechter-seminarie: het is niet de bedoeling om u volwaardig arbiter te maken, maar op die manier verzekeren we ons van een paratekennis van de regels, nodig om een competiteur deftig te kunnen voorbereiden
- EHBO-brevet: dit spreekt voor zich. Mensen met een brevet kunnen een kopie opsturen

Voor meer info, aarzel niet om ons te contacteren : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen