Newsletter

Événements à venir

No upcoming event!

FILA verzaakt MMA, IMMAF stemt samenwerking voor

Een paar dagen geleden heeft de FILA (de international worstelfederatie) besloten MMA niet meer op te nemen als sport binnen hun federatie, en dus ook hun claim om MMA wereldwijd te regelen. De IMMAF is verheugd met deze beslissing, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de wereldwijd snelst groeiende sport het best vertegenwoordigd wordt door haar eigen gemeenschap en haar eigen internationale federatie. MMA is uniek en dat maakt dat ze niet kan bestuurd worden door één van de verschillende deelsporten, die immers maar een fractie uitmaken van het totaalpakket dat MMA net uniek maakt.

Dit is de reden waarom de IMMAF begin 2012 werd opgericht. De MMA wereld had behoefte aan een non-profit, democratische en internationale federatie, volledig aan MMA toegewijd.

De FILA zal de reeds aangegane verbintenissen naleven, maar stopt elke MMA-gerelateerde verdere activiteit en samenwerking met MMA-organisaties. Dat betekent dat de aangesloten federaties nu niet langer geaffilieerd zijn aan de FILA. De IMMAF heeft daarom de FILA gecontacteerd om samen te wreken, teneinde een vlotte transitie van de federaties van de FILA naar de IMMAF te garanderen, dit vanzelfsprekend geheel op vrijwillige basis. De IMMAF stelt voor de beide organisaties samen de verantwoordelijkheid opnemen voor die kleine, authentieke MMA-organisaties die nood hebben aan steun.

“Dit was de beste beslissing die de FILA kon nemen ten overstaan van MMA. Nu kunnen we beginnen met de fragmentatie binnen de MMA gemeenschap aan te pakken, en kunnen we werken aan het verzekeren van een goede en ééngemaakte vertegenwoordiging van MMA wereldwijd. We hopen dat de FILA ons aanbod aanpakt om samen te werken, alsook onze steun aan hun strijd om één van oudste sporten Olympisch te houden. Als MMA-vertegenwoordigers onderkennen we het belang van worstelaars een Olympisch platform aan te bieden.” Aldus Dhr. Wallén, IMMAF voorzitter.

 

source: SOURCE : http://www.immaf.org/2013/05/immaf-invites-fila-to-cooperate/

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen