Newsletter

Événements à venir

No upcoming event!

World Championship 2016

     

Selectie voor het Belgisch Team voor de Wereldkampioenschappen MMA

Elk jaar organiseert de IMMAF in Julie en internationaal MMA-toernooi voor amateurs. De laatste 2 jaren heeft de BMMAF daaraan deelgenomen, zij het “en petit comité”. Maar dit jaar wilt de BMMAF er naartoe trekken met een stevige en hechte delegatie. De kampioenschappen vinden plaats in Las Vegas, de week voor UFC 200.  Het vertrek is binnen 6 maand, wat voor tal van activiteiten zorgt om met een gedegen ploeg te kunnen vertrekken.  

Wat zijn de voorwaarden om bij de nationale selectie te horen ? Die zijn eenvoudig: Belg zijn en een “amateur” niveau hebben, ofte geen professioneel niveau hebben. Vergis je niet, dit toernooi brengt wel ’s werelds beste “niet professionals” tezamen. Er mogen dus geen pro-gevechten op je record staan, maar je niveau leunt best tegen het professionele aan. En laatste voorwaarden, je moet lid zijn, of lid worden, van de BMMAF.

De selectie-procedure zal iets uitgebreider zijn. Ze zal in meerdere etappes gebeuren, waarvan de eerste op 7 februari is: het ‘ontdekken’. Op 7 februari gaat de eerste BMMAF-competitie van dit jaar door. Deze zal toegankelijk zijn amateurs en nieuwelingen en daar zal het Selectie-comité (Ludo Boulvin, Axel Vankimmenaede, Chris Genachte, Koen Smets & Doré Bawamby) de vechters nauwgezet bestuderen om te zien welke evt. talenten naar de wereldkampioenschappen kunnen gaan. Voor alle duidelijkheid: de vechters zullen op hun niveau beoordeeld worden, niet naar de uitslag van het gevecht.

Na deze competitie  wordt er een groep geselecteerden gevormd. Deze groep zal aan de 3  federale trainingen moeten deelnemen, om een nog beter zicht te krijgen op hun kennis en kunde, hun mentaliteit. Volgende criteria zullen in overweging genomen worden:

  • Technisch niveau
  • Fysieke conditie
  • Mentale weerbaarheid
  • Motivatie
  • Team-spirit, respect

De federale trainingsdata zijn al vastgelegd: 21 februari, 6 maart en 20 maart/

Na deze trainingen wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Dan blijft er nog een belangrijke datum over: 10 april.

Op die dag wordt er weer een amateurs en nieuwelingen-toernooi georganiseerd. De geselecteerden zullen deelnemen aan dit toernooi, om scherp te blijven. Er is natuurlijk ook een reserve-selectie, om evt blessures en opgaves op te vangen.

Tussen 10 april en de vertrekdatum, ergens begin juli (de officiële selecties vinden plaats in Vegas van 3 tot 8 juli 2016), zullen er nog nationale trainingen gehouden worden.

Momenteel is het zo dat de geselecteerden gehouden kunnen worden om mee bij te dragen in de kosten, maar de BMMAF zet alles in het werk om sponsors en subsidies te vinden om de kosten maximaal te dekken.

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen